Kake täytti vuoden muutama päivä sitten (maanantaina 11.6.). Synttäreitään Kake vietti matkalla - matkalla Suomussalmelle. Käytiin tekemässä lomamatka "etelään", Kake isänsä kanssa Reijolaan ja palvelijansa Joutsenoon saakka. Nyt sitten lomaillaan täällä Kainuussa loma loppuun aina juhannukseen saakka. Mikäs täällä on ollessa kun hyttysetkin ovat jo heränneet.

Remontoin myös Lakun ja Kaken tarhaa, tai paremminkin niiden koppia. Koppi on iso, tehty kahdelle lammaskoiralle, mutta nyt siitä sai hyvin muokattua toimivamman näille pienemmille. Koppihan siirrettiin Lehmosta tänne. Koirat ottivat tarhassa kierroksia rakentamisen ajan koska estin niiden tulon koppiin. Jouduin myös käyttämään hyttysmyrkkyä kun ampiainen oli tehnyt oman pesänsä kopin kattoon. Sitä olinkin jo odotellut parikymmentä vuotta eli koko kopin olemassaoloajan. Nyt se odotus palkittiin. Ampparille kävi kuitenkin huonosti, samoin pesälle. Reijolassa rivitalon pihassa on pienempi tarha ja pieni laavu, missä voi sadetta pitää ja varjoa hakea. Hyvin mahtuvat isä ja poika yhdessä siihenkin. Siinä on myös pieni katos, jonka alla näyttävät myös makoilevan. Kakekin alkaa jo viihtyä kummassakin tarhassa, alkuun häkkituomio oli vaikeaa.

Olin päättänyt, että Kaken seuraava näyttely on ensi vuoden puolella jossakin lähiseudun ryhmänäyttelyssä. Päätökset on tehty muutettaviksi. Ajattelin, että tulee kovin pitkä tauko näyttelyihin jos ei syksyn aikana missään käydä. Niinpä ilmoitin Kaken yhteen kesänäyttelyyn, yksi näyttely on harkinnassa ja ainakin yhteen syksyn näyttelyyn vielä Kake ilmoitetaan. (Eri asia on sitten viekö putarhanhoito tai vaikka kalastus "voiton" eikä näyttelyyn osallistuta.) Nuorella koiralla pitkä tauko saattaisi tuottaa ongelmia esiintymiseen ja esittämiseen. Joensuussahan Kake esiintyi jo todella hienosti ja rauhallisesti aina häntää myöten. Odotellaan, miksi turkki muodostuu ja sen jälkeen sitten tehdään lopullinen ratkaisu jatketaanko näyttelykäyntejä vai ollaanko kotona.