Kävin tänään Kaken kanssa pyörähtämässä Enon kaupunginosassa (hassua, että Eno kuuluu nykyään Joensuuhun eli on samanlainen "lähiö" kuin tämä Reijolakin) ryhmiksessä. Näyttelyyn tuli myös Kaken kasvattaja Elisa koirineen. Oli kiva nähdä niin Elisa kuin Laurakin, Mutta ennen kaikkea Kaken velipoika Sepe. Mielestäni Sepe muistuttaa ulkoisesti Lakua saman ikäisenä.

Näyttelyssä Sepe oli ROP-pentu, Kake "hyvä kakkonen" kuten tuomari Kirsti Louhi ilmaisi. Kake sai KP:n ja siitä on syytä olla iloinen. Toki iloinen olen myös Sepen menestyksestä ja Napsun valioitumisesta. Loty jäi tällä reissulla ilman sertiä. Kaken arvostelu:

Riittävän luuston omaava nuori mies, jolla hyvä pää. Oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä rintakehä. Saisi olla kulmautunut paremmin takaa. Liikkuu vielä edestä hieman vallattomasti, takaliike OK.

Kake esiintyi tänään paremmin kuin viikko sitten Tuusniemellä. Häntä on ongelma, se edelleen "velttoilee" miten sattuu. Kumma, että kotona siihen ei saa samanlaista liikettä kuin näyttelykehässä. Olisin niin mielelläni halunnut Kakelle samanlaisen hännän koukkuineen kuin Lakulla, mutta kaikkea ei voi saada eiköhän tuokin ongelma parane vielä ajastaan kokemuksen myötä - toivottavasti. Tuomari mietti ja saneli tänään melko pitkään, joten seisomisaika Kakella (kuten muutamalla vanhemmallakin koiralla) kävi pitkäksi olla paikallaan, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa.

Aamulla tehtiin jälleen vähän pidempi aamulenkki ja rohkenin päästää koirat vapaaksi moottorikelkkauralle. Nyt Kake antautui kiinni hyvin, eikä tullut paniikkia saako koiraa näyttelyyn vai ei. Saipahan ainakin juosta enimmät kierrokset heti aamusta pois. Näyttelyn jälkeen sitten käytiin pitkällä lenkillä ja otettiin muutamia kuvia. Ikiliikkujaa on vaikea kuvata. Näyttelypaikalla Elisa otti kuvia Kakesta ja Sepistä.

Onnea vielä Elisalle Napsun valioitumisesta ja Sepin hyvästä näyttelyuran aloituksesta.